Werkaanbiedingen en stages

CLTB is op zoek naar een Expert in Fondsenwerving in de non profitsector (m/v/x)Over ons

Community Land Trust Brussel (CLTB) ontwikkelt blijvend betaalbare woningbouwprojecten voor mensen met een beperkt inkomen op een gemeenschappelijke grond in Brussel. Naast huisvesting bouwt CLTB samen met de bewoners en de lokale verenigingen aan een eerlijke en inclusieve stad. CLTB is een sociale vastgoedontwikkelaar die een innovatief en duurzaam antwoord biedt op de huisvestingscrisis.

Over de opdracht

CLTB is al gestart met fondsenwerving en wil deze werking opschalen. CLTB zoekt een externe expert om deze fondsenwervingsstrategie te ontwikkelen en uit te voeren, met als doel een van de referenties te worden in Brussel op het vlak van sociale vastgoedprojecten. U werkt nauw samen met het managementteam van CLTB (algemene coördinatie) aan de visie, de strategie en de fondsenwervingsinstrumenten. U zet het werk voort dat het team al heeft opgestart om een netwerk van steungevers uit te bouwen, zowel bij het grote publiek als bij bedrijven en filantropen. U zal CLTB helpen om met elk van deze doelgroepen te communiceren en vele nieuwe samenwerkingsverbanden te ontwikkelen. U krijgt de steun van de coördinatie en een fondsenwerver met een junior profiel, die wordt aangeworven op basis van het door u gewenste profiel. U krijgt ook toegang tot de volledige geschiedenis van de contacten en de tot nu toe toegepaste fondsenwervingsstrategie.

Uw taken omvatten

 – Op basis van wat het team al heeft bereikt, een fondsenwervings- en private-equitystrategie voor de periode 2020-2023 ontwikkelen. Deze strategie zal zich moeten richten op drie doelgroepen die CLTB vandaag de dag als cruciaal beschouwt:

 • Het grote publiek en de sympathisanten
 • “Major donors” (mecenassen, filantropen, stichtingen, family offices, enz.)
 • Bedrijven – Deze strategie uitvoeren, met de steun van het CLTB-team.
 • Kwalitatieve relaties ontwikkelen met potentiële schenkers en deze steun omzetten in investeringen of schenkingen voor CLTB-vastgoedprojecten.
 • Ontwikkelen van publieke fondsenwervingscampagnes, evenementen en/of crowdfunding. o CLTB integreren in de bedrijfsfilantropiestrategie.

-Zorgen dat een evaluatie van elk van de ondernomen stappen wordt uitgevoerd om de verworven kennis te kapitaliseren.

Over u

U hebt een goed netwerk binnen filantropische stichtingen en family offices, u kan zelfstandig werken, strategisch denken en resultaatgericht werken. U wilt bijdragen aan een project dat de aarde ziet als een gemeenschappelijk goed en dat de stad herdenkt voor en met de meest kwetsbare burgers. U bent in staat om campagnes te ontwikkelen voor een specifiek project, maar ook om een stap terug te doen en na te denken over een globale strategie. U bent in staat om een medewerker te coachen.

 • Minstens 5 jaar ervaring in fondsenwerving voor verenigingen in België
 • Diepgaande belangstelling voor huisvesting
 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Kunnen delegeren
 • Bereidheid om de strategie van een jonge vereniging te implementeren en te ontwikkelen · Zeer goede schrijfvaardigheid
 • Kunnen samenwerken

Talen

U spreekt vloeiend Frans of Nederlands, het is een troef om in beide talen te kunnen werken.

 Wij bieden

 Een opdracht van ongeveer 35 uur per maand (te bevestigen met u en volgens uw uurtarief) voor 18 maand, eventueel te verlengen.

We willen zo snel mogelijk beginnen, best in juli.

 Locatie

Onze kantoren zijn gevestigd in Brussel. U kunt overal in België werken.

 Hoe kan ik een aanvraag indienen?

Als u geïnteresseerd bent in de opdracht, stuur dan vóór 30 juni 2020 een motivatiebrief en CV naar thibault.leroy@cltb.be. U kunt ook contact met hem opnemen als u vragen heeft over de missie.