Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Middag van de Huisvesting – Voorstelling van het innovatieve cohousing project CALICO

27 maart @ 12:15 pm - 2:00 pm

Voorstelling van het innovatieve cohousing project CALICO

Geboren worden, leven en sterven in een solidaire en geborgen omgeving, dat is ‘het hart’ van dit woonproject.

CALICO, wat staat voor ‘CAre and LIving in COmmunity’, is een sociaal en intergenerationeel cohousing project. Een speciale aandacht voor het aspect ‘gender’, zorg en de toegang tot huisvesting alsook de integratie van een geboorte- en sterftehuis staan centraal binnen dit project.

Het project voorziet op het grondgebied van Vorst 33 woningen, verdeeld over drie woongroepen. Al deze woningen worden ontwikkeld op Community Land Trust gronden. Dankzij deze formule zullen de woningen betaalbaar zijn én blijven voor lage inkomens.

Het project experimenteert met een vernieuwende vorm van samenhuizen, zowel wat de financiering als de samenwerking met de betrokken partners betreft, alsook de inrichting, de uitrusting en de interactie met de wijk waarin deze woningen zullen worden gebouwd. In het project staan solidariteit tussen de bewoners en bijzondere aandacht voor de behoeften van iedereen en de verschillende leeftijdsfases waarin ze zich bevinden, centraal.

De Europese Unie erkende het innovatieve karakter van het project en voorziet een subsidie van 5 miljoen euro om het project in samenwerking met de verschillende Brusselse partners te realiseren.

Op onze middag zullen het project CALICO én de drie woongroepen door de betrokken partners voorgesteld worden.

Anne-Laure Wibrin – Community Land Trust
Isabelle Verbist en Alain Verschueren – Pass-ages
Marie Caraj – AngelaD

Reserveren verplicht via het online formulier 

Venue

CCN Noordstation Zaal Iris, niveau Mezzanine (+1,5)
Vooruitgangstraat 80/1
Brussel, 1035
+ Google Map