Archi-Lab : leden in dienst van de architecten

Op zaterdag 29 september lanceerde CLTB een nieuwe formule om inwoners van de wijk hun visie te laten geven over toekomstige CLTB woningen: een “Archi-lab” was geboren.

Hoe krijgt een nieuw project het beste vorm? Aan wat moet het ontwerp beantwoorden?

CLTB is overtuigd dat inwoners van de wijk veel weten over de aanwezige diensten, noden of de moeilijkheden in hun directe omgeving. Er gaat niets boven een bezoek ter plaatse om een bijvoorbeeld een gezamenlijke tuin, of een voetbalveld in te kunnen beelden… Of om de beperkingen van het terrein in te schatten. “Wat als we op drie meter van het gebouw een hoge muur moeten bouwen?” Op dat moment komen de interessante ideeën van de groep naar boven: we maken er een plantenmuur van?; of het wordt gebruikt als ingang naar de woningen, zodat binnen plaats kan worden bespaard?

Gedurende deze zonnige dag, wandelden we met een groep van 15 personen in de gemeentes Anderlecht en Laken, langs drie sites die werden aangekocht door CLTB (Transvaal, Pastoor Cuylits, Tivoli). Deze Archi-lab formule, verrijkend voor iedereen, wordt zeker opnieuw georganiseerd in de toekomst!

Email This Page