Nieuws

commons

Op grond van samenwerking: oude en nieuwe commons in Vlaanderen

Tot in de negentiende eeuw werden, ook in Vlaanderen, sommige gronden gemeenschappelijk beheerd en bewerkt. Dit systeem raakte uit de gratie en al deze gronden werden geprivatiseerd. De afgelopen jaren echter zijn er verschillende initiatieven ontstaan, op vlak van wonen, voedselproductie en trage wegen, die teruggrijpen naar deze oude modellen om een antwoord te bieden op hedendaagse uitdagingen. Het onderzoeksproject INDIGO bestudeerde de afgelopen drie read more

lees meer

 

Een ontmoeting in de straat tot een nieuw huis voor CLTB

In Molenbeek, zorgde een originele operatie voor een nieuw CLTB project. Twee families ruilden er hun huis en starten een nieuw avontuur. Een idee, een lange weg, een handtekening. Afsluiten van een hoofdstuk, een vriendschap die steeds sterker wordt, niet zonder pijn in het hart, maar vooral veel geluk. Mieke en Lieven schonken hun grond aan CLTB. Ismaël, Yasmina, Mieke en Lieven tekenen hun nieuwe eigendomsactie.

Een idee van toeval

Mieke en Lieven wonen er op een verwaarloosbare afstand vandaan read more

lees meer

Community

We zoeken een verantwoordelijke fondsenwerving en communicatie

Community Land Trust Brussel is een jonge vereniging die op een innovatieve manier betaalbare woningen voor mensen met een laag inkomen ontwikkelt. Wij pionieren met een vernieuwend eigendomsmodel en met een participatieve aanpak voor de ontwikkeling van onze woonprojecten.

Onze vereniging wordt erkend en gesubsidieerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Om onze werking verder uit te bouwen en te diversifiëren willen wij nu ook op zoek gaan naar private investeerders en schenkers. Door burgers, read more

lees meer

Community

CLTB op de Brussels Canal Run

Op zaterdag 20 oktober vond de jaarlijkse Brussels Canal Run plaats, een verrassende loopwedstrijd langs de industriële centrumwijken én de bucolische buitenwijken langs het kanaal, door Molenbeek en Anderlecht. Acht moedige leden van CLTB namen in team deel aan het evenement. Een symbolische sportieve activiteit, aangezien het parcours in de wijk van het eerste bewoonde CLTB-project startte, aan Mariemontkaai.

Gedurende twee maanden vóór de wedstrijd werd er wekelijks een collectieve looptraining read more

lees meermeer nieuws